Чотири вектори визначило головними у своїй роботі Мінінформполітики на найближчі 11 місяців. Перший — розвиток інформаційного простору країни, а саме його дерегуляція, демонополізація та деолігархізація через захист свободи слова та права на професію журналіста, реформа медіа-простору, наближення до європейських цінностей та принципів, гармонізація із законодавством Європейського Союзу. Здійснити такі зміні планують через напрацювання експертними групами пакета законів і постанов. У процесі роботи передбачено постійні консультації з громадськістю.

Другий вектор — створення системи державних стратегічних комунікацій. Про суть цих змін «УК» писав у матеріалі «Уряд хоче чути і бути почутим» 27 січня ц. р.

Третій напрям — це інформаційна реінтеграція країни — повернення в український інформаційний простір анексованого Криму, тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей та внутрішньо переміщених осіб. Щодо кожного із цих блоків також  створюватимуть експертні групи, які напрацюють відповідні стратегії. За словами  радника міністра з питань інформаційної політики щодо Криму Еміне Джеппар, планується проведення кампанії до других роковин анексії півострова. Буде виготовлено плакати (на бігбордах) та відеоролики з виступами відомих людей на захист Криму як частини України. Готується 15-хвилинний документальний фільм-відеохроніка окупації півострова, друк брошури, яка розвінчає основні міфи російської пропаганди щодо Криму тощо. Розповідаючи про плани стосовно Донбасу, радник міністра з питань стратегічних комунікацій Аліна Фролова анонсувала збільшення проникнення українських медіа в зону АТО і  розширення покриття теле- та радіоканалів. Це передбачено здійснити за допомогою встановлення нової вежі на території Луганської області та відновлення 180-метрової вежі на горі Карачун на Донеччині. Має запрацювати у цьому році й «Радіо Донбасу».

Четвертий напрям — популяризація України та її цінностей у світі. Це і розвиток Укрінформу, матеріали якого перекладатимуть ще чотирма мовами, і рестарт телеканалу іномовлення UA|TV, і багато інших новацій.  Так, про Україну та її здобутки має знати весь світ. Головне, щоб ці здобутки були.