КОШТИ

Кабінет Міністрів вніс зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Проект відповідного акта на засіданні уряду представив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. За його словами, це рішення було зумовлено необхідністю передбачення у Положенні норми щодо обов'язковості надання одержувачами субсидій інформації про відчуження житла і щодо відповідальності за неподання такої інформації.

Як повідомила прес-служба Мінсоцполітики, прийнятою постановою встановлюється, що у разі передання права власності на житло іншій особі одержувач субсидії зобов'язаний у десятиденний термін повідомити про це органи праці та соціального захисту населення.

Якщо власність на житло передано особі, яка не була зареєстрована у житловому приміщенні, надання субсидії припиняється. Сума субсидії, перерахованої надміру внаслідок неповідомлення громадянином про передання права власності на житло іншій особі, повертається ним за вимогою органу, що призначив субсидію.