УКРАЇНА – ЄС. Україна занепокоєна спробами дискредитацiї своєї газотранспортної системи (ГТС) i запевняє європейських партнерів у своїй надійності. Про це у Брюсселi в рамках полiтичного дiалогу «Україна-ЄС: шлях попереду» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрiй Клюєв.

«Ми занепокоєнi спробами ззовнi створити враження в ненадiйностi української ГТС. Це не вiдповiдає дiйсностi. Я впевнено можу сказати, що проблем з українською ГТС не iснує», – заявив А. Клюєв.

Секретар РНБО також категорично спростував «спекуляцiї щодо того, що Україна вiдбирала газ, який iде до Європи». «Це неправда. Україна навiть запропонувала Росiї та ЄС вiддати частину свого газу з газових сховищ для того, щоб збiльшити подачу газу на територiю Європи», – наголосив Андрій Клюєв.

22 лютого голова правління російської компанії «Газпром» Олексій Міллер знову звинуватив Україну у крадіжці газу. За його словами, «в окремі дні лютого Україна несанкціоновано залишала у себе до 40 мільйонів кубометрів російського газу, призначеного для європейських споживачів».

Радіо Свобода