Марія Міллер, якій усього п’ять років, нещодавно перемогла в Одесі на конкурсі «Зіронька». Маленька чернівчанка стала кращою в номінації «Кращий дитячий відеокліп» 2015 року. Професійно співом дівчинка займається менше року. Проте вже має чимало перемог і конкурсних виступів.

Дитячі виступи маленьких естрадних зірок сьогодні популярно замовляти на свята для дітей та підлітків. До речі, справжнім успіхом на таких заходах також користується так зване «Ошоу» - тобто розваги у вигляді наукових експериментів.  На дитячих днях народження, випускних та інших заходах під час «Ошоу» діти мають змогу відчути себе справжніми вченими і самотужки створити дивовижні спецефекти й перетворення.

Будь-які інвестиції у розвиток творчості дитини завжди окуповуються сторицею. У випадку з Марійкою Міллер довго над пошуком сфери прояву її таланту працювати не довелося.

«Ніхто у нашій сім’ї музикою професійно не займався. Пам’ятаю, коли немовля мало народитися, всі чекали дівчинку. Але коли Марійка вперше закричала, ми подумали, що то хлопчик. Наші знайомі казали, що в неї сильний голос, і їй треба займатися вокалом. Ми спробували, хоч думали, що зарано. Їй було лише чотири, коли ми її відвезли у музичну студію, – розповідає мама Марійки Ольга Міллер.

Крім вокалу талановита дівчинка займається танцями, акробатикою і старанно вчить мови...
Талант маленької чернівчанки помітили багато людей. Її вокальний керівник переконана, що музику Марійка ніколи не покине.

«Я впевнена, що Марійка займатиметься музикою і надалі. З її характером, серйозним ставленням до роботи і талантом вона багато чого досягне в житті. Я надіюся, що ця маленька дівчинка ще прославить Чернівці. Це нова зірочка, яка загорілася на українській сцені.

Окрім перемоги на Міжнародному ярмарку талантів, Марійка стала лауреатом ІІІ ступеня на творчому фестивалі у Празі. Конкурс відеокліпів був ще однією сходинкою, яку дівчинка подолала без проблем.

«На фестивалі талантів Марійку побачила дитячий композитор Алла Мігай. Дівчинка їй припала до душі. Якось вона мені телефонує і пропонує взяти участь у цьому конкурсі, адже знала, що у нас вже є знятий непоганий відеокліп, – розповідає Марія Білівська, яка навчає дівчинку вокалу. – Вона мене переконала, що її там обов’язково гідно оцінять.

Кліп для Марійки відзняли на пісню «Дивна квітка» Антоніни Матвієнко – співачка і дала «благословення» Марійці. У кліпі дівчинку знімали на стрімких скелях Олекси Довбуша.

«Я не знаю, як вона не боялася. Там було дуже високо. Гід постійно повторював, що там розбилося багато людей. Вона залізла на саму вершину і зіграла все так, як треба. Вона дивовижна дівчинка, яка дуже відповідально до всього ставиться, – каже про свою юну вихованку пані Марія Білівська.

Петро КУЦАК
для «Урядового кур’єра»