ЗДОРОВ'Я

Наступного року в Донецьку з'явиться сучасний центр позитронно-емісійної томографії. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов. За його словами, уряд схвалив розпорядження, яким затвердив проект будівлі ПЕТ - КТ центру (центру позитронно-емісійної томографії).

"Це буде сучасний центр боротьби проти раку, в якому буде впроваджено найкращу світову практику у діагностиці та лікуванні онкологічних захворювань. Центр дасть змогу діагностувати ранні прояви хвороби, коли їх можливо виявити за допомогою комп'ютерної, магнітно-резонансної та ультразвукової діагностики", - зазначив Віктор Тихонов.

Віце-прем'єр поінформував, що загальна кошторисна вартість об'єкта, який буде споруджено на проспекті Ілліча, 14 у Донецьку, становить майже 190 мільйонів гривень. За рахунок спонсорських коштів, а це близько 52 мільйонів гривень, як повідомляє прес-служба урядовця, планують закупити медичне обладнання.

Віктор Тихонов поінформував, що в 2011 році на проведення будівельно-монтажних робіт спрямовано кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток обсягом 6 млн 300 тис. грн.

Завершити будівництво ПЕТ - КТ центру планується у 2012 році.