СПІВПРАЦЯ

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв і губернатор міста Багдад Салах Абдул-Раззак на зустрічі в Києві обговорили перспективи співробітництва України й Республіки Ірак.

Особливу увагу сторін привернули варіанти співпраці у сфері енергетики. Високопосадовці обмінялися також думками про перспективи участі українських компаній у будівництві та модернізації в Іраку теплових електростанцій, ліній електропередач, інших енергетичних об'єктів, магістральних водопроводів, водонапірних станцій тощо.

Йшлося й про співробітництво у сфері сільського господарства, зокрема можливості постачання до Іраку зерна, рослинного масла, цукру тощо, повідомляє прес-служба урядовця. Не оминули й шляхів взаємодії у галузі освіти та охорони здоров'я. Йдеться про можливості для навчання студентів з Іраку у вищих медичних навчальних закладах України, стажування іракських медиків на базі українських клінік і медичних центрів.

Андрій Клюєв зазначив, що ці та багато інших питань буде докладно обговорено під час 4-го засідання Міжурядової українсько-іракської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. А паралельно слід активізувати безпосередні контакти між українськими та іракськими міністерствами, відомствами і підприємствами. Він висловив готовність стимулювати інформаційну кампанію, за допомогою якої іракська сторона більше дізнається про торговельно-економічні та промислово-технологічні можливості України.