РЕФОРМИ

Президент наголошує на інноваційних підходах у створенні космічної техніки

Віктор Янукович вважає, що ракетокосмічна галузь України потребує реформування. Як передає УНІАН, про це він заявив у Харкові у ході розширеного засідання Регіонального комітету з економічних реформ після відвідування Науково-виробничого підприємства "Хартрон-Аркос", яке спеціалізується на виробництві систем керування ракетних комплексів і космічних апаратів.

Президент наголосив, що Харків - це мозковий центр ракетної галузі, і не тільки України, це центр машинобудування. За його словами, необхідно звернути значну увагу на розвиток цих галузей, оскільки саме тут можливе найшвидше впровадження інноваційних технологій.

На думку глави держави, в країні необхідно створити належні умови для впровадження новітніх технологій у виробництво, розширити внутрішній ринок споживання за рахунок розвитку машинобудівного комплексу. Він вважає, що розвиток вітчизняного машинобудування дозволить поліпшити рівень благополуччя громадян, а також підвищить престиж України. "Нам треба зробити власний найсучасніший ракетобудівний комплекс, і ми це зробимо", - підкреслив Віктор Янукович.

Раніше у рамках робочої поїздки Президент ознайомився із роботою відкритого акціонерного товариства "Хартрон". Глава держави відвідав корпус Науково-виробничого підприємства "Хартрон-Аркос", де Генеральний конструктор систем управління Юрій Златкін розповів про організацію виробничого процесу заводу, ознайомив з продукцією, яка на ньому випускається. Віктор Янукович також оглянув комплексні стенди випробування системи управління ракет-носіїв, повідомляє прес-служба Президента.

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав Віктор Янукович у Харкові відвідав Меморіальний комплекс загиблим у Афганістані, де поклав квіти до пам'ятника. Пам'ять загиблих воїнів глава держави та присутні вшанували хвилиною мовчання. Президент також відвідав Храм ікони Божої матері, де запалив поминальну свічку.

Віктор Янукович побував і на могилі Євгенія Кушнарьова на Харківському міському цвинтарі. Глава держави поклав квіти до могили свого друга і соратника, а також побував на могилах батьків Євгенія Петровича та поспілкувався з сім'єю покійного.

Про підсумки засідання Регіонального комітету з економічних реформ Харківської області, в якому взяв участь глава держави, ми розповімо у наступному номері.