АКТУАЛЬНО. Після запровадження системи стимулів у ході реформування медичної галузі зарплата українських лікарів може сягнути п’яти тисяч гривень на місяць. Про це сьогодні заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова на відкритті конференції головних лікарів України. 

«Уже напрацьований проект рішення уряду, який дає змогу в результаті поєднання стимулів і основного окладу забезпечувати лікарю зарплату до п’яти тис. грн», - сказала вона, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

ІринаАкімова поінформувала, що проект підготовлений Міністерством охорони здоров'я. «Він буде обговорюватися і, сподіваюся, стане основою для входження в новий бюджетний рік», - зазначила перший заступник глави Адміністрації Президента.

Вона нагадала, що з 1 січня 2012 року всі лікарі отримуватимуть додатково матеріальну допомогу в розмірі одного посадового окладу. «Нехай це невеликий, але крок уперед у правильному напрямку», - переконана ІринаАкімова.

Перший заступник глави Адміністрації такожзазначила, що Президент України Віктор Янукович доручив усім керівникам обласних адміністрацій розробити пакет місцевих стимулів (від забезпечення житлом і транспортом до мобільного зв’язку) для розвитку медицини, особливо у сільській місцевості. «Зараз Комітет економічних реформ активно працює з регіонами щодо цього пакету матеріальних стимулів», - наголосила Ірина Акімова.