ДАТА.Першу річницю жасминової революції, що закінчилася поваленням авторитарного режиму президента Бен Алі, тунісці відсвяткували масовими демонстраціями. Тисячі людей зібралися у центрі столиці, закликаючи до виконання обіцяних реформ щодо поліпшення умов життя. Родичі загиблих під час революції вимагали у Саудівської Аравії екстрадиції екс-президента. Чимало тунісців скаржаться на нову владу, однак молоде покоління вірить, що революція була недаремною:

«Ми хочемо вільно висловлювати свою думку і продемонструвати, що за рік, який минув, життя змінилося. Ми сповнені оптимізму й віри в те, що Туніс стане країною, про яку ми мріємо».

«Жасминова революція ще не закінчена, ми на довгому шляху. Доведеться піти на деякі жертви, аби дочекатися, коли сподівання тунісців щодо працевлаштування та дотримання свобод справдяться. Головні вимоги революції поки що не реалізовані і права тунісців повсякчас порушуються».

Новий президент Тунісу оголосив 14 січня національним святом. З нагоди урочистостей він звільнив із тюрем 9 тисяч в’язнів. У телезверненні до народу лідер країни заявив, що революція відкрила шлях до демократичних перетворень у Тунісі.

«На святкуваннях першої річниці революції президент країни Монсеф Марзукі переконував, що Туніс відбудовується крок за кроком. Чи виправдала революція мету, запитують себе тунісці знову і знову. Люди очікують від нового уряду чітких і швидких відповідей, а не політичних заяв та слоганів. Відповідей, які б задовольнили і країну, і всі політичні партії”, – повідомляє з Тунісу кореспондент euronews