РОБОТ- ДРУГ ЛЮДИНИ? Салон «Innorobo» у французькому місті Ліоні – головний європейський салон робототехніки.

Створення машин, здатних працювати замість людей, тісно пов'язане з новітніми технологіями. Але ці види продукції також мають у своїй основі традиційні і низькотехнологічні знання. Ось, наприклад, операційна система «Igus».

Роботи як допомога у подоланні дистанцій або у тому, щоб зробити можливою присутність у місцях, дуже віддалених від нас. Це – мета проекту «Jazz».

Чи робот, який допомагає людям, має бути схожим на людину? Це одне з питань, що жваво обговорюється в цій царині.

Одних дослідників більше цікавить функціональність роботів, інших – фізичний аспект. У країнах східної групи чимало уваги приділяють другому питанню, як це показує досвід південно-корейської фірми.

Робот, здатний наслідувати людину, і, якщо це необхідно, допомогти їй. Це – мета італійського проекту, представленого на «Immorobo». Вони будь-що прагнуть створити людиноподібну машину.

Створення роботів є одним з найважливіших технологічних завдань майбутнього, адже їхня допомога посідатиме дедалі більше місця у повсякденному житті. Вони допомагатимуть людям з обмеженими можливостями, доглядатимуть за дітьми, стежитимуть за віддаленими місцями, куди нездатна проникнути людина. Все свідчить про те, що роботи відіграватимуть дедалі важливішу роль у нашому житті. 

Copyright © 2012 euronews