Вивести основну частину російських військ з Сирії: таке рішення висловив президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з очільником Сирії Башаром Ассадам. На думку російського лідера, виведення військ стане стимулом для перемовин між політичними силами Сирії.

«Вважаю, що завдання, поставлені перед міністерством оборони зі збройними силами загалом виконані, тому наказую міністру оборони із завтрашнього дня розпочати вивід основної частини нашої військового угруповання з Сирійської Арабської республіки», – заявив Путін.

Деталі та строки виводу військ ще невідомі – їх розробляє міністерство оборони Росії. Російські бази в Латакії та Тартусі продовжать своє існування.

Москва брала участь у військовій операції в Сирії з 30 вересня 2015 року. Російські війська підтримували армію президента Ассада: вони здійснювали авіабомбування, завдавали ударів з кораблів та підводних човнів.

Syrian Observatory for Human Rights наводить дані, що внаслідок російських бомбардувань та обстрілів загинули майже 1700 мирних жителів.

Кожен день операції в Сирії обходився російському бюджету мінімум в 2,5 мільйона доларів.

EURONEWS