ТРАГЕДІЯ. Багаті російські пасажири із затопленого лайнера Costa Concordia після катастрофи давали хабарі членам екіпажу, щоб позачергово потрапити на рятувальні шлюпки, стверджують очевидці.

За словами мешканців острова Джильо, біля якого затонув лайнер, вони бачили росіян з кают першого класу, які платили моряками за порятунок, в той час як багато пасажирів-інвалідів були змушені самі піклуватися про себе, передає ТСН з посиланням на британську газету Sun.

«Я підійшла до човнів, які наближалися, і розраховувала побачити в них жінок, дітей і постраждалих. Але у шлюпках були здорові чоловіки і жінки в елегантних вечірніх сукнях, які розмовляли російською», – наводить видання слова 52-річної Франки Анічіні.

Італійська влада розпочала розслідування цих заяв.

Нагадаємо, круїзний лайнер Costa Concordia зазнав аварії поблизу острова Джильо в ніч на 14 січня. На його борту перебували понад 4200 людей, у тому числі 111 росіян та близько 40 українців.

Офіційно підтверджена загибель 15 людей, ще близько двадцяти вважаються зниклими безвісти. Українці та росіяни внаслідок аварії не постраждали.

Як відомо, у катастрофі звинувачують капітана судна Франческо Скеттіно, який зараз перебуває під домашнім арештом. Як стало відомо, Скеттіно з кількома помічниками залишили корабель одними з перших, покинувши сотні людей на лайнері напризволяще.

Крім того, екіпаж тривалий час приховував факт аварії. На думку експертів, саме затримка з евакуацією призвела до людських жертв.