Верховна Рада підтримала 291 голосом зміни до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» (щодо надання уряду повноважень застосовувати адекватні заходи економічного характеру до держави-агресора). Завдяки цьому з 1 січня Кабінет Міністрів зможе реагувати на запровадження Росією ембарго на українські товари аналогічними обмежувальними заходами.

Під час представлення законопроекту в парламенті Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що Росія тривалий час намагалася побороти Україну не тільки воєнними, фінансовими заходами, а й економічним тиском та економічним впливом у вигляді шантажу, щоб не допустити набуття чинності зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Глава уряду нагадав, що за останні три роки Україна втричі зменшила залежність від Росії. Наприклад, обсяг експорту з України до РФ колись становив приблизно 35% порівняно з нинішніми 12%.

«Ми захищатимемо внутрішній ринок України», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.