Відтепер загальноосвітню школу І—ІІІ ступенів у селі Байраківка, що у Вінницькій області, рішенням сесії Немирівської районної ради названо ім’ям її випускника героя Майдану Максима Шимка, який загинув 20 лютого 2014 року під час бою на вулиці Інститутській у Києві. Куля снайпера влучила в нього, коли він намагався врятувати пораненого. Максима поховали у  Вінниці на алеї Слави  — тепер майдан Небесної Сотні.

Учителі та учні з нагоди присвоєння школі імені свого випускника підготували тематичний вечір пам’яті. Символічні вірші та пісні, біографія героя у словах і фотографіях викликали сльози на очах присутніх. На захід прибули батьки Максима Шимка Зоя Семенівна та Микола Федорович, брат Павло, дідусь, побратими.

«Нині дуже важко в нашій країні. Але ми переможемо. Хочу всіх попросити, щоб кожен із вас гідно ніс усе те, що було світлим у Небесної Сотні, щоб ви любили свою країну, як любив її мій син, любили землю, по якій ходите, настільки, щоб нікому не дозволяти її топтати», — зазначила мати героя.

До речі, торік на школі було встановлено меморіальну дошку М. Шимку, його ім’ям назвали в селі колишню вулицю Леніна.