На позачерговій сесії депутати Харківської міської ради прийняли рішення щодо фінансування з міського бюджету харчування школярів 1—4 класів. Про це повідомила директор департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

«Після того як ухвалили державний бюджет, нам почали телефонувати стурбовані батьки. Ми розуміємо, наскільки гостра ця проблема для сімей. Тому оскільки цього року держава вперше не передбачила  фінансування сніданків для школярів молодших класів, харківський міський голова Геннадій Кернес ініціював надати для цього кошти з міського бюджету», — зазначила вона.

За словами начальника департаменту бюджету і фінансів Харківської міськради Тетяни Таукешевої, на фінансування сніданків для учнів 1—4 класів місто спрямувало 65,4 мільйона гривень, збільшивши денну суму із семи до дев’яти гривень. Окрім цього, міський бюджет фінансуватиме 25 профтехучилищ, на що передбачено 182,5 мільйона гривень.

Тетяна Таукешева також повідомила, що бюджету Харкова належить освітня субвенція в сумі понад 880 мільйонів гривень та медична — 949,8 мільйона гривень. Додаткова дотація з державного бюджету на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів унаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку суб’єктам космічної діяльності — 2,8 мільйона гривень. «Ідеться про підприємства «Комунар» та «Хартрон», — пояснила начальник департаменту й додала, що від держави надійде ще й реверсна дотація на понад 181 мільйон гривень.

Таким чином, доходи бюджету Харкова затверджено на рівні 8 мільярдів 866 мільйонів гривень: доходи загального фонду — 8 мільярдів 559,7 мільйона, доходи спецфонду — 306 мільйонів 277,8 тисячі гривень, зокрема бюджет розвитку — 88 мільйонів гривень. Витрати бюджету міста становитимуть 8 мільярдів 840 мільйонів гривень: видатки загального фонду — 6 мільярдів 869 мільйонів гривень, видатки спеціального фонду — 1 мільярд 971,2 мільйона.