Важливу роль у розвитку інфраструктури будь-якого регіону України відіграють аеропорти. З 2012 року цілісний майновий комплекс ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» передано у власність територіальної громади.

Ремонт та реконструкцію злітно-посадкової смуги тут не проводили вже тривалий час, зношеність виробничої бази аеропорту створює труднощі для залучення світових авіакомпаній. Тому нині, щоб довести його до рівня європейського класу, розпочалися переговори між керівниками Запорізької області та ТОВ «Транс-Аерохендлінг» щодо залучення приблизно 120 мільйонів гривень інвестицій для впровадження новітніх технологій європейського класу, для забезпечення належної безперебійної роботи аеропорту.

— Аеропорт «Запоріжжя» займає вигідне економіко-географічне положення, тому має хороші перспективи з погляду розвитку авіаперевезень,— коментує ситуацію в. о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль. — Обласна влада зробить усе можливе, щоб забезпечити в найкоротші терміни підняття рівня запорізького аеропорту до європейського класу.

Уже порушено питання на рівні Кабміну України про державне фінансування робіт у сумі понад 600 мільйонів гривень.