ДЕРЕГУЛЯЦІЯ. Робота органів місцевого самоврядування і державних адміністрацій з перегляду місцевих регуляторних актів має бути завершена вже на початку вересня, заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

Відповідно до наявної інформації, з 58 тис. місцевих регуляторних актів комісіями всіх рівнів були визнані невідповідними принципам державної регуляторної політики понад 35 тис. (61% від загальної кількості). По суті, йдеться про те, що значна частина всіх актів або були прийняті з порушенням процедур, або були повністю незаконними, або значно ускладнювали життя бізнесу і громадянам.

Андрій Клюєв повідомив, що найчастіше скасовуються і переглядаються акти, що стосуються місцевих податків і зборів; механізму здійснення експертної оцінки землі та встановлення тарифів на її оренду; порядків передачі в оренду та продажу комунальних об’єктів; процедури отримання дозвільних документів; узгодження комунальних тарифів; питань будівництва та забезпечення рівних умов у розміщенні та експлуатації малих архітектурних форм.

Урядовець висловив переконання, що ревізія місцевих регуляторних актів — лише перший крок. «Важливо, щоб люди відчули зміну ставлення до себе чиновників. Тому попереду ще велика робота», — передає слова першого віце-прем’єра його прес-служба.