ПАТ «ХК «Київміськбуд» не заморозить жодного об’єкта. Про ситуацію на ринку нерухомості та запас міцності компанії в коментарі виданню «ABCnews» розповів глава правління — президент ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір, пише УНН.

«Ринок нерухомості на сьогодні — у більш ніж жалюгідному стані. Тільки в Києві йде демонтаж кількох незаконно побудованих комплексів одного скандально-відомого забудовника.

Не додає позитиву і ситуація загалом — купівельна спроможність населення падає, а держава жодним чином не підтримує ні людей, ні будівельників. А без підтримки держави, в умовах кризи, дуже складно зробити житло доступнішим для людей і при цьому залишитися на плаву», — розповів пан І.Кушнір.

Водночас президент Київміськбуду наголосив, що компанія має запас міцності.

«Але ми не здаємося. Навіть більше, Київміськбуд має величезний запас міцності. Зараз в роботі близько 50 майданчиків, нещодавно почали освоювати низку нових, і до кінця року плануємо зайти ще на декілька. У нас немає жодного замороженого об’єкта, всі зобов’язання, попри кризу в країні, перед інвесторами ми виконуємо повною мірою», — сказав пан І.Кушнір.

Він наголосив, що будучи найбільшим забудовником на ринку, Київміськбуд розуміє масштаби відповідальності.

«Всі наші об’єкти здані вчасно, повторюся, сказавши, що ми не заморозили жодного будівництва. Навіть якщо криза посилиться, Київміськбуд буде останньою компанією на ринку, у якої почнуться проблеми. 80% акцій Холдингової компанії належать місту, а це хороша підтримка і гарантія для інвесторів», — наголосив І.Кушнір.