Іван МЕДВІДЬ
для «Урядового кур’єра» 

Всі ми родом з дитинства, хоч би де проживали, які б посади обіймали, але завжди подумки з тими місцями, де вперше промовили «мама», вперше зробили кроки по землі. В тих місцях, де юний синьоокий Остер через міста і села, ліси і поля спішить на побачення до чарівниці Десни, яка лебединими крилами розкинула плеса і котить свої води ніжності і зваби величавому Дніпру. Де столітні тополі підпирають небо, чіпляючи кошлаті хмари на свої гілки, мо знадобляться на гнізда лелекам. А в бузковім тумані розцвітало перше ваше кохання.

Мила Чернігівщина, що розкинулась між полів і лісів, — край кобзарства, поетів, край партизанський і трудової звитяги. Про її героїчне минуле і сьогодення розповідається в книзі «Сіверські Скрижалі», яке видало Чернігівське земляцтво в Києві.

Ця прекрасно ілюстрована і оформлена книга містить у собі відомості про всі населені пункти Чернігівщини, легенди, походження назв, прізвища видатних особистостей краю. Вона розрахована на масового читача, історично правдива і має велике просвітницьке значення.