Слов’янськ і Самбір відтепер стали містами-побратими. Договір про взаємовигідну співпрацю підписали керівники цих населених пунктів Донецької та Львівської областей Олег Зонтов і Тарас Копиляк. Попередню угоду про тісні довгострокові партнерські зв’язки донеччани з галичанами уклали ще у квітні, а тепер офіційно підтвердили серйозність своїх намірів. За словами Самбірського міського голови Тараса Копиляка, який недавно побував у Слов’янську, підписання цього документа посприяє зміцненню дружби між містами-побратимами та обміну досвідом у культурній і освітній галузях, а також дасть змогу залучати додаткові фінансові ресурси для реалізації спільних із європейськими містами проектів у галузі медицини, транспорту, комунального господарства.

«Проблеми що в Самборі, що у Слов’янську — однакові, — каже він. — А оскільки ми вже маємо досвід співпраці з містами Польщі, Угорщини та Словаччини, то, переконаний, завдяки спільним із донеччанами великим проектам із залученням коштів з-за кордону вдасться розв’язати нагальні проблеми й істотно посприяти розвитку економіки наших міст».

До речі, співпраця Слов’янська і Самбора у різноманітних сферах життя вже дає результати. У цьому змогли переконатися й гості зі Львівщини, які у Слов’янську відвідали виставку ковальського мистецтва, роботи для якої надав житель Самбора Станіслав Лев, що служить у зоні АТО.