ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ

Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про закриття сьомої сесії парламенту шостого скликання. На цей момент у ложі уряду були присутні Прем'єр-міністр Микола Азаров та члени Кабінету Міністрів.

Характеризуючи перебіг роботи депутатів у стінах парламенту минулого періоду, спікер заявив, що у ВР відбувся "процес притирання" у відносинах між більшістю і опозицією. Зокрема, за його словами, "у нас відбувся процес притирання за нових реалій у відносинах між більшістю і опозицією через конфлікти, через протистояння". Водночас він додав, що в останній тиждень цієї сесії "ми знайшли порозуміння й підтримку один в одного і прийняли необхідні рішення", повідомляє УНІАН.

Голова Верховної Ради спрогнозував, що наступна сесія буде дуже важливою і складною: "Вона вимагатиме від нас особливої витримки, відповідальності, толерантності та професійного підходу до роботи. Сподіваюсь і вірю, що ми здатні забезпечити саме таку роботу, підпорядкувавши їй наші партійні позиції". Він наголосив, що на опрацюванні у парламенті перебуває 1100 законопроектів, з яких 160 готуються до другого читання.

Володимир Литвин подякував уряду за співпрацю з парламентом і нагадав, що наступна, восьма сесія, відкриється 1 лютого.