ПОЯРМАРКУЄМО! Цьогорічний національний Сорочинський ярмарок, до початку якого залишилося трохи більше місяця (16-21 серпня), пройде за новими правилами. Про це повідомив начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва Полтавської обласної державної адміністрації Михайло Бугрій. Участь у найбільшому торжищі України здорожчає наполовину. Підвищення цін відбулося тому, що організатори хочуть, аби Полтавщину представляли лише «достойні» підприємства та майстри.

 

«Дуже багато несанкціонованих точок розміщується на території ярмарку та біля під’їздів до нього. Це заважає і делегаціям, і гостям», — зауважує директор ТОВ «Сорочинський ярмарок» Юлія Єрмакова. Аби не червоніти перед гостями, організатори хочуть «відсіяти» тих підприємців, які не мають стаціонарних закладів за місцем своєї торгової діяльності, а приїжджають на торжище підзаробити.

Цікаво, що подорожчання не вплинуло на бажання підприємств представляти свою продукцію на національному Сорочинському. «На сьогодні на адресу товариства надійшло більше ста заявок. А це на рівні минулого року», — зазначила Ю. Єрмакова.

Територію ярмарку цього року розширять, тут з’являться три нових капітальних туалети, один із яких буде обладнаний для людей з обмеженими можливостями. Проблемними, за словами Михайла Бугрія, залишаються водозабезпечення та вивіз сміття.