Важливою складовою реформи дерегуляції підприємницької діяльності в Україні має стати імплементація Угоди про спрощення процедур торгівлі (УСПТ) Світової організації торгівлі. На цьому наголосила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Наталія Микольська під час виступу на семінарі з питань імплементації УСПТ.

«Ратифікація цієї угоди — одне із пріоритетних завдань Мінекономрозвитку, визначених Планом заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів і Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Здійснення всіх відповідних внутрішньодержавних процедур плануємо завершити до кінця 2015 року», — зазначила вона. У межах ратифікації УСПТ передбачено створення Національного комітету з питань спрощення процедур торгівлі, який  повинен стати координатором реалізації комп?лексної реформи з дерегуляції зовнішньоторговельної діяльності, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Фахівець пояснила, що відповідна реформа має на меті спростити процедури на кордоні, вдосконалити організацію та поліпшити взаємодію органів контролю, автоматизувати всі формальні процедури, лібералізувати валютне регулювання, налагодити діалог із представниками ділових кіл України.

У результаті реформи дерегуляції буде знижено витрати бізнесу на здійснення експортно-імпортних операцій, зростатимуть конкурентоспроможність експортерів, надходження від митних платежів, обсяги торгівлі та диверсифікація експорту, знижуватиметься рівень корупції у цій сфері й насамкінець буде створено додаткові стимули для залучення прямих іноземних інвестицій і розвитку малого та середнього підприємництва. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»