Париж і Берлін стурбовані численними порушеннями режиму припинення вогню бойовиками та їхнім перешкоджанням роботі ОБСЄ. Про це під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком заявили посланці Федерального канцлера Німеччини і Президента Франції Крістоф Хойсген і Жак Одібер. Президент України подякував представникам цих країн за важливу роль, яку вони відіграють у деокупації частини Донецької і Луганської областей, а також за послідовну політику Німеччини та Франції щодо невизнання анексії Криму, повідомляє департамент прес-служби АП.

Співрозмовники також відзначили прогрес, якого досягла Україна у виконанні мінських домовленостей, і наголосили на важливості координації спільних дій для їхнього повного виконання. Серед ключових елементів назвали стале припинення вогню, виведення російських військ і техніки, відновлення контролю України над кордоном та звільнення усіх заручників.

Із представниками французько-німецької делегації, яка перебувала у Києві, зустрівся і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Під час бесіди порушували актуальні питання мирного врегулювання конфлікту на сході України. Крім того, глава уряду й посланці Німеччини і Франції обговорили окремі аспекти співробітництва між Україною та Євросоюзом, а також першочергові завдання в контексті європейської інтеграції нашої держави. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»