У Запорізькій торгово-промисловій палаті зустрілися представники українського й турецького бізнесу. Вони знайшли додаткові можливості співпраці, встановили нові ділові контакти, розширили ринки збуту, домовилися про залучення інвестицій.

У діалозі взяли участь торговий аташе Генерального консульства Республіки Туреччина в Одесі Четін Йилмаз, віце-президент Асоціації TUID Бурак Пехліван, представник Міжнародного союзу бізнесменів України та Туреччини на південному сході України Месут Ерк.

У складі турецької делегації були також бізнесмени-промисловці, сільгоспвиробники, будівельники, фахівці з туризму. А від нашого регіону — президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов, представники обласної влади, компанії великого, середнього, малого бізнесу, зокрема фахівці місцевих підприємств Дніпроспецсталь, Котломонтаж, «Ролл Гранд», «ТАТА», «Ассоль», «Еміс», «Віп-Тур».

Володимир Шамілов висловив сподівання, що ця зустріч сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між країнами, бо 15 лютого з офіційним візитом Україну відвідав прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, відновивши переговори про зону вільної торгівлі між нашими країнами.

Про готовність збільшити обсяги двосторонньої торгівлі та інвестицій говорили учасники турецької делегації.

— Ми розвиватимемо торговельно-економічні відносини і збільшимо обсяги інвестицій турецьких бізнесменів у Запорізьку область. Один з таких успішних прикладів — нещодавнє відкриття регулярного авіарейсу Стамбул — Запоріжжя — Стамбул, — заявив Четін Йилмаз.

Турецькі гості взяли участь у відкритті національної виставки агротехнологій «Агропром-2016» у виставковому центрі «Козак-Палац» та ознайомилися з товарами й послугами українських підприємств агропромислової галузі. Підтримуючи регіональні компанії на шляху до розвитку міжнародної співпраці, Запорізька торгово-промислова палата підписала угоду про співробітництво із промисловою палатою Стамбула. 

Євген ПАНТЕЛЕЄВ
для «Урядового кур’єра»