В районах Херсонської області, які межують з окупованим Кримом, відновлюють українське телевізійне мовлення. Область занесено в проект постанови Кабінету Міністрів як таку, що потребує найближчим часом установлення нового передавача, а також коштів на його оснащення. Безпосередньо передавач для Херсонщини надало Міністерство інформаційної політики з тих, що отримало як волонтерську допомогу з-за кордону. 

За словами директора департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації Ольги Савенко, обласна влада  другий рік поспіль працює над розв’язанням цієї проблеми. Тепер належить звернутися до НТКУ, аби вона  ініціювала прорахування частоти і надання можливості участі в конкурсі на право додатково мовити на території області саме українськими каналами. За попередньою інформацією, це станеться одразу після відповідної постанови уряду.

Тим часом з телевишки, яка розташована в Красноперекопську (АР Крим), неабияку частину Херсонської області покривають телевізійні канали, які, на жаль, транслюють неправдиву інформацію про Україну і південь зокрема. І роблять це за допомогою вкраденого передавача, що на території анексованого Криму.

На переконання Ольги Савенко, також украй важливий привабливий і сучасний контент в українському мовленні. «Адже саме якісний продукт приваблює глядачів, — зазначає вона. — Наша перевага — правдива інформація в новинах. Однак  телеіндустрія — це не лише новини, тож люди перемикають канали ще й задля перегляду фільмів, шоу-програм, спорту. Тому в спілкуванні із заступником міністра інформаційної політики Тетяною Поповою ми порозумілися в тому, що питання професійного та привабливого контенту має бути пріоритетним на рівні держави».

Директор департаменту зазначила: Україна не займається неправдивою пропагандою, як це робить агресор, та навела недавній приклад, коли на одному з російських телеканалів укотре видали черговий фейк. Взявши відео, на якому міський голова Генічеська Олександр Тулупов розповідає, що не звертався до російської сторони щодо ситуації з газопостачанням, російські пропагандисти наклали на відео власний коментар протилежного змісту.