РЕЗОНАНС. Французька поліція здійснює загальнонаціональну операцію розшуку злочинця, який у понеділок застрелив рабина і трьох дітей у єврейській школі в Тулузі. Слідчі припускають, що зловмисник скоїв  також два інші злочини, коли в тій самій частині Франції було застрелено троє французьких солдатів — вихідців із Північної Африки. У всіх трьох нападах фігурувала та сама зброя і чорний швидкісний скутер, на якому підозрюваний утікав з місць нападів. 

Нині вперше в історії  на південному заході країни  до максимального — «червоного» — піднято рівень терористичної загрози. Це передбачає запровадження безпрецедентних заходів безпеки, включно з виведенням на вулиці спільних патрулів поліції і військових, можливістю зупиняти роботу транспорту і закрити навчальні заклади. Біля всіх релігійних шкіл виставлено охорону, посилено також заходи безпеки всіх єврейських і мусульманських установ.

Президент Франції Ніколя Саркозі, який відвідав місце події, назвав трагедію національною, зазначивши, що  мотивом зловмисника був, очевидно, антисемітизм. У Франції нападів на єврейські об’єкти не було від початку 1980-х — і навіть тоді злочинці не чіпали  дітей. Жертвами вбивці стали 30-річний рабин і вчитель Джонатан Сандлер, родом з Єрусалима, і двоє його синів — трьох і шести років, а також семирічна Міріам Монсонего, донька директора школи, яка померла на руках у батька. Як зазначає  кореспондент Бі-Бі-Сі в Парижі Х’ю Скофілд, слідство вивчає дві головні версії мотивів злочинця: за однією з них, убивця належить до радикального ісламістського угруповання, а за іншою, він є ультраправим екстремістом.