Коли потрапляєш у Київський коледж мистецтв та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну, захоплюєшся атмосферою тепла, доброзичливості й занурюєшся у світ творчості. Фото, картини, колекції одягу, які зробили студенти. Таке оточення ніби на крилах підносить і закликає: «Спробуй, ти здатний перевершити побачене!»

Студенти коледжу своїми роботами вміють дарувати людям радість. Фото надане автором

Усе це — завдяки зусиллям колективу викладачів, яких очолює директор навчального закладу професор Любов Хмелевська. Усі педагоги не лише фахівці найвищої кваліфікації, вони вміють запалити студентів. А навчальний заклад, де така атмосфера, — магніт для абітурієнтів.

Це можна було відчути під час недавнього Дня коледжу. Свято вміло поєднали з пропагандою інновацій в освітньому процесі. Тут на базі колишнього заочного технікуму легкої промисловості створили сучасний навчальний заклад, випускники якого успішно конкурують на ринку праці. Є умови для поєднання теорії й практики. Допомагає те, що коледж входить у структуру Київського національного університету технологій та дизайну. Всі університетські новації впроваджують і в коледжі. Студенти беруть активну участь у міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Печерські каштани». А крім дизайнерів, тут готують технологів для індустрії моди, фотохудожників, перукарів, аніматорів. Одне слово, вчать професій, які потребують уяви, любові до прекрасного і вміння дарувати людям радість.

Тож невипадково зі святкової сцени прозвучало студентське: «У кабінеті директора панує любов». Директор передає її викладачам, а ті — студентам. Любов Петрівна постійно повторює: «Студент добре навчається, коли любить викладачів».

Тут мають колектив однодумців, захоплених плеканням молоді. Серед гостей були ректор університету академік НАПН України Іван Грищенко з колегами, адже університет і коледж — дві ланки цілого. А багато випускників коледжу продовжують навчання у виші.

Добре було б, щоб на такі дійства приходили роботодавці, політики, які визначають курс розвитку держави. Не завадило б послухати студентів і посадовцям, які працюють над освітніми проблемами, зауваження про прогалини в умовах вступу до навчальних закладів, невиправдані зміни в навчальних програмах.

Свято переконувало, що освітяни, які знають і люблять свою справу, формують навчальні заклади, які не поступаються найкращим закордонним. Нещодавно Київський національний університет технологій та дизайну, отже, й коледж, прийнято до Міжнародної хартії університетів.

Микола ПЕТРУШЕНКО
для «Урядового кур’єра»