До проекту «Тернопіль — студентська столиця України» залучені не лише вищі навчальні заклади та органи студентського самоврядування, а й органи місцевої влади і громадські організації. Метою цього проекту є утвердження Тернополя як найбільш зручного міста для здобуття освіти українськими та іноземними студентами. За цей час організували чимало різних заходів. Торік, скажімо, вперше відбулася «Інтелектуальна битва університетів», але тернопільських. Цього квітня вона набрала вже всеукраїнського масштабу. Позмагатися виявили бажання команди з Києва, Львова, Тернополя, Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровська та Черкас. Приїхало майже сто юнаків і дівчат.

За словами координатора проекту Юлії Ковальчук, організатори битви інтелектів, що тривала два дні, намагалися створити якнайкращу атмосферу для учасників заходу, зробити неформальні змагання, цікаві тренінги. Власне, після презентації команд почали тренінг з ефективного командоутворення. Відтак юнаки та дівчата удосконалювали ораторське мистецтво. Від голови студентського антикорупційного бюро Наталії Андреєвої дізналися про можливості впливу студентів на навчальний процес.

Під час дебатів змагалися в аргументації щодо шкідливого чи позитивного впливу інтернету, а також боролися у грі «Мафія», настільних іграх і шахах. У фінал із шахів вийшли представники команд Львова та Харкова. Знання з фінансового аналізу, планування та управління нагодилися студентам у Cash Flow. Інтерактивний квест допоміг учасникам битви більше цікавого дізнатися про Тернопіль. Зрештою, команда Тернополя, яку представляли студенти медуніверситету ім. Івана Горбачевського, домоглася впевненої перемоги у всеукраїнському змаганні. Як зазначив її капітан Тарас Мороз, боротьба була напруженою, а конкуренція — завзятою й чесною. Другу сходинку посіли львівські студенти, а третю — столичні. Всі отримали подарунки, а переможці — ще й солодку сову з карамелі. Важливо й те, що молодь надихнулася бажанням перемоги, чудово відпочила, здружилася. Юлія Ковальчук тим часом поінформувала, що з наступного року поширюватимуть проект на всі міста країни.