Замінити традиційні полиці та стелажі неспроможні жодні інші конструкції. Вони настільки функціональні, що служать людям впродовж багатьох віків. Щоправда, полиці значно давніші. Однак хоч би як вони змінювалися впродовж історії, є один елемент, притаманний тільки їм: полиці завжди кріпляться до стіни, а не стоять на підлозі. Інакше це вже буде стелаж.

Нині побутує таке поняття, як поличні стелажі. Саме стелажі сьогодні потіснили полиці. Вони бувають найрізноманітніших форм і розмірів: від маленького з однією поличкою  у спальні біля ліжка до величезного на всю стіну складського приміщення.

Якщо поличний стелаж не є частиною інтер’єру, а має виконувати конкретні функції, для цих цілей найкраще підійдуть типові моделі, які розраховані на зберігання різних предметів. Приміром, від компанії «Форстор», яка, прагнучи якнайповніше задовольняти потреби клієнтів у сфері складської логістики, пропонує як свої універсальні поличні стелажі, так і конструкції європейських виробників.

Універсальні стелажі від«Форстор» легкої (до 150 кг), середньої (до 400 кг) та посиленої ( до 800 кг) серій користуються великою популярністю і мають широку сферу застосування. Вони призначені для зберігання найрізноманітніших товарів у складах, на виробництві, в торгових приміщеннях, станціях технічного обслуговування й навіть в офісах, архівах та бібліотеках. До послуг клієнтів й такі конструкції, як палетно-поличні стелажі, що розраховані на навантаження до 1500 кг на полицю.

Спеціалізуючись не тільки на стандартних рішеннях, а й розробляючи складні нетипові конструкції для різних потреб і сфер застосування, фахівці компанії прагнуть, аби вони були легкими при складанні й при цьому мали належну якість і були доступними за ціною. І вже справа покупця вибрати саме той поличний стелаж, який йому потрібен.

Слід зазначити, що справа ця не з легких. Фахівці радять передусім оцінити низку параметрів та характеристик конструкції, безпечність, якість обладнання, ціну, умови експлуатації, сервіс постачальника тощо. А вже при самому виборі найперше звернути увагу на навантаження на полицю. Звісно ж врахувати розміри предметів, які на ній лежатимуть, спосіб їх завантаження, місце розташування стелажа.

Якщо беруть сумніви, що вдасться все правильно врахувати, або ж хочете впевнитися у правильності свого вибору, найліпше порадитися з менеджером і отримати кваліфіковану консультацію. Адже від того, наскільки кваліфіковано підібрана покупка залежить не лише ємність складу, а й збільшення товарообігу та загалом доходів підприємства.

Мирон ГНЕП
для «Урядового кур’єра»