ПЕРЕГОВОРИ. Україна і Таїланд мають намір активізувати двостороннє співробітництво, зокрема в оборонній галузі. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Головнокомандувачем Королівської Тайської Армії генералом Прают Чан-о-Ча.

«Ми б хотіли, щоб ваш уряд розглянув питання активізації наших двосторонніх відносин. Їх розвитку, безсумнівно, сприятиме підписання міжурядової угоди», — підкреслив Микола Азаров.

За його словами, проект відповідного документа вже підготовлено, а всі переговори було завершено у першій половині 2011 року. Тож Прем’єр закликав тайську сторону прискорити підписання цього документа. Також Микола Азаров зазначив, що після відкриття в Україні Посольства Королівства Таїланд двосторонні відносини почали розвиватися динамічніше, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Під час переговорів. Фото з Урядового порталу

Сторони зазначили, що надзвичайно перспективна співпраця зокрема в агропромисловому комплексі та військово-технічному співробітництві. Насамкінець Прают Чан-о-Ча запевнив, що поінформує тайського Прем’єр-міністра щодо пропозицій української сторони.

Крім того, тайський високопосадовець зустрівся з міністром оборони Дмитром Саламатіним. Зокрема він повідомив, що вітчизняне оборонне відомство підготувало пропозиції, які дадуть змогу інтенсифікувати українсько-тайське співробітництво в оборонній сфері. Йдеться про співпрацю за напрямами: військова освіта, підготовка військ, обмін досвідом щодо участі у миротворчих операціях, зазначає прес-служба Міноборони.

У свою чергу, генерал Прают Чан-о-Ча  висловив сподівання, що цей візит стане ще одним серйозним кроком у  налагодженні плідних контактів між двома державами. «Наші збройні сили повинні стати локомотивом цього співробітництва», — зазначив тайський гість. Зокрема він висловив зацікавленість у підготовці кадрів у військових ВНЗ України, мовної підготовки офіцерів, проведення навчань і тренувань, інших заходів, що становлять взаємний інтерес. Прают Чан-о-Ча також висловив сподівання щодо акредитації в Україні найближчим часом аташе з питань оборони Королівства Таїланд.