Олексій Древаль народився 22 жовтня 1984 року в Кременчуці на Полтавщині. Закінчив Кременчуцький колегіум №25, Вище професійне училище №7, відслужив у війську. Коли розпочалася АТО, пішов добровольцем захищати рідну землю, 31 липня 2014 року його мобілізували до 93-ї механізованої бригади. Служив старшим навідником у званні «старший солдат». Спершу служба проходила на Дніпропетровщині, а потім їх відправили в Іловайськ, де вони потрапили в оточення. Коли в результаті домовленості виходили звідти по «зеленому коридору», їхню колону підло обстріляли російські військові і так звані ополченці. Тоді Олексія було тяжко поранено, незабаром від втрати крові він помер. Сталося це торік 29 серпня. За мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі Олексія посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Також ім’я героя внесено до Книги Почесті Полтавської області. Пам’ять про нього увічнили меморіальними дошками на будівлях закладів, у яких він навчався.

 — В Олексія залишилися дружина Катерина та двоє неповнолітніх дітей: донька Еліна й син Данило. Міська влада допомогла сім’ї з організацією поховання: вони отримали від міста 100 тисяч гривень допомоги і 15 тисяч на встановлення пам’ятника. А в січні цього року — квартиру, — розповідає головний спеціаліст департаменту праці та соцзахисту населення виконкому Кременчуцької міськради Марина Доценко. — Їм також надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва.

Питання соцзахисту сімей загиблих (померлих) військових (військовозобов’язаних, резервістів), які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також брали участь в АТО, в місті на особливому контролі. Окрім державної допомоги, сім’ям загиблих учасників АТО додаткову фінансову підтримку надає й міська територіальна громада.

За словами Марини Доценко, на цей рік затверджено Програму соціального забезпечення та соцзахисту населення міста Кременчук «Турбота», якою передбачено додаткові пільги й гарантії для учасників АТО та членів їхніх сімей за рахунок бюджетних коштів. Сім’ям загиблих (померлих) учасників операції надають матеріальну допомогу. За гроші міської територіальної громади цій категорії громадян надають 50% знижки на оплату житлово-комунальних послуг. У позаміських дитячих закладах оздоровлюються та відпочивають їхні діти. В місті працює робоча група, яка визначає порядок забезпечення учасників бойових дій і учасників АТО земельними ділянками, а також затверджено положення про забезпечення цих людей і їхніх родин земельними ділянками із земель комунальної власності Кременчука. На постійній основі вивчають умови проживання сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО, щоб поліпшити їм ці умови. Для підвищення соцзахисту учасників АТО міська влада підтримує тісний зв’язок із громадською організацією «Об’єднання учасників та ветеранів АТО Кременчука».