Кушугумському кладовищі, відкритому для поховання невпізнаних тіл під Запоріжжям після трагедії під Іловайськом, де російські агресори розстріляли сотні наших бійців під час виходу з оточення «зеленим коридором», поховали останки останнього невідомого бійця. Тіло зберігали в запорізькому моргу з літа 2014 року, чекаючи, доки його розпізнають родичі. Не дочекалося. І от в останній шлях героя провели перші особи області, священнослужителі, ветерани АТО та пересічні запоріжці.

— Сьогодні ми ховаємо невідомого воїна, істинного патріота України, — відкрив панахиду заступник обласного військового комісара Михайло Логвинов. — Він, як і ті 117 похоронених поряд бойових побратимів, віддав своє життя, щоб зупинити ворога на сході України. Тож вічна слава героям!

— Ми прощаємося з одним із тих солдатів, яких поки що не змогли впізнати за процедурою експертизи ДНК, — звернувся до присутніх в.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль перед покладанням квітів до хреста на могилі невідомого солдата. — Нині такі могили з прапорами нашої держави можна побачити в кожному куточку України. Разом зі співвітчизниками я чекаю на завершення війни, щоб відродити Україну. Ми не забудемо подвиг цих бійців та подбаємо про їхні родини, бо вони віддали життя за нас з вами та світле майбутнє України.

ДОВІДКА «УК»

Ця могила стала 118-м похованням невідомого солдата на Кушугумському кладовищі. У жовтні 2014-го тут захоронили перших 54 невідомих бійців, які героїчно загинули у зоні проведення АТО. У серпні 2015 року запоріжці прощалися ще із 63-ма невідомими солдатами. На сьогодні впізнано й перепоховано останки 34 бійців — жителів Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей. Три ідентифіковані тіла родичі залишили на кладовищі. Є ще 80 могил невпізнаних загиблих героїв.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»