ПРИГОТУВАННЯ. Переживши річницю потужного землетрусу, який 2011-го знищив десятки міст, японці готуються до нового випробування. Зокрема, Токіо в найближчі чотири роки прогнозують лихо, подібне до подій 1923, коли підземні поштовхи вщент зруйнували місто та стали наймасштабнішою катастрофою в його історії, передає ТСН.

Натомість у місті продовжують зводити хмарочоси. На будівлі витрачаються великі гроші, бо технології захисту від землетрусів потребують витрат. Натомість японці отримують надію втримати місто від руйнування навіть за 7-бальних поштовхів.

Велики землерус Канто 1923 року мав потужність у 8 із лишком балів. Тоді повністю зруйнуваними виявилися Токіо та Йокогама. Цю трагедію у Японії ввжають найбільшою в історії.

Але в майбутнє дивляться із сміливістю, бо в теперішньому мегаполісі немає жодного будинку, який би не зумів пережити землетрус. Вже у квітні тут відкриватимуть оглядовий майданчик «Скай Трі» – 634 метри заввишки.

Тим часом деякі науковці прогнозують у ближчі роки Токіо сейсмічні проблеми, подібного до Канто масштабу чи навіть більші.