Асоціація GSMA, що представляє інтереси мобільних операторів по всьому світу, стверджує, що в найближчому майбутньому на зміну традиційним SIM-карткам прийде стандарт eSIM для смарт-годинників, фітнес-трекерів і планшетів, що дозволяє користувачам активувати вбудовані SIM на відстані і підключитися безпосередньо до мобільної мережі.

Завдяки такій можливості скасовується роль смартфона у вигляді «посередника» між пристроями, повідомляє Експрес з посиланням на 4PDA.

Технологію схвалили такі гіганти індустрії, як Samsung, LG, Huawei, а також мережі AT&T, Sprint і Verizon.

Крім того, Samsung анонсувала новий смарт-годинник Gear S2 Classic 3G, що використовує технологію eSIM від GSMA. Реліз Gear S2 Classic 3G відбудеться в березні цього року. У липні ж цього року GSMA планує створити подібний стандарт і для смартфонів, що може означати остаточний кінець епохи класичних SIM-карток.

Однак компанія заявляє, що в її плани не входить виведення традиційних карток з ринку. За словами GSMA, вона лише хоче зробити використання мобільних пристроїв зручнішим, а також розширити творче поле для виробників подібних девайсів.