3D-ТЕХНОЛОГІЇ. Передпрем’єра французького фільму «Три виміри» у Монте-Карло відбулася в рамках останньої виставки «Imagina 2012».

Це – історія 3D-технологій від 1980-их років до наших днів, у різних галузях застосування: таких як архітектура, медицина, промисловість тощо. Фільм поставив молодий режисер Ґійом Летельє. За його словами, тривимірна технологія сягає корінням італійського Відродження.

Під час останньої, тридцятої виставки Imagina у Монте-Карло відбулася низка коференцій та експозицій про зміни у тривимірній технології. Виставку відкрив принц Монако Альбер ІІ. У заході взяли участь представники 80 компаній з десяти країн: режисери, фахівці зі спецефектів, дизайнери, архітектори та інженери.

Цього року вперше спеціальний розділ було присвячено використанню тривимірної технології у стоматології, щоб показати, як нові технології можуть допомогти лікарям в діагностиці і для виготовлення протезів.

Німецька компанія «Sirona» показала систему, що дозволяє пацієнтові отримати зубну коронку в дуже стислий термін.

Французька компанія Archivideo представила дуже детальну докладну тривимірну карту Франції. Розробники кажуть, ця карта – значно точніша у порівнянні з Google Earth, оскільки навіть найвіддаленіші райони країни тут представлено в найдрібніших деталях.

Японська компанія Wacom представила останній планшет «Cintiq», призначений для фахівців з графіки. Виробники стверджують, це значно підвищує можливості графічних зображень.

Французька компанія Virdys представила останню версію програмного забезпечення, призначеного для графічного відтворення в дуже короткий час і у тривимірному форматі останніх подій. Програму призначено для телевізійних станцій. Тут ми бачимо таку реконструкцію нещодавньої аварії «Конкордії».

Copyright © 2012 euronews