У СВІТІ. Туреччина не виключає можливості розриву газових контрактів із Росією, в тому випадку, якщо не буде знижено ціну на газ, що постачається через російсько-турецький західний трубопровід (лінія продуктивністю 14 млрд кубометрів, котра перетинає територію України, Молдови, Румунії та Болгарії), передає УКРІНФОРМ з посиланням на Anadolu Agency.

«Ми попросили знизити ціну на газ, який ми імпортуємо з Росії через Західну лінію, і якщо Росія не відповість на нашу вимогу, ми розірвемо контракт», ─ заявив в Анкарі міністр енергетики Туреччини Танер Їлдиз.

За словами Танер Їлдиза, за останні 29 місяців ціна на газ збільшилася на 39 відсотків. Термін дії контракту між Туреччиною та Росією на поставку газу через Західну лінію закінчується наприкінці 2011 року.

Як повідомляє Reuters, Туреччина щорічно закуповує у Російської Федерації 30 млрд кубометрів газу, що становить 64% внутрішнього споживання палива. Туреччина вже заявляла про своє бажання знизити ціну на газ, що імпортується з Російської Федерацій, у березні цього року, під час зустрічі Президента РФ Дмитра Медведєва і Прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, але сторони так і не дійшли згоди.