Найближчим часом буде створено 428 бюро правової допомоги Міністерства юстиції. Це прописано у постанові, ухваленій Кабінетом Міністрів. Цим документом передбачено ліквідацію 586 територіальних органів Мін’юсту на районному та міському рівнях і створення у районних центрах та містах обласного значення 428 бюро правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом і надаватимуть доступ до онлайн-послуг Мін’юсту.

«Торік ми започаткували систему безоплатної правової допомоги в адміністративних, цивільних та кримінальних справах, яка нарахувала 100 центрів, — зазначає міністр юстиції Павло Петренко. — За рахунок бюджетних коштів і економії всередині Мін’юсту розширюємо систему безоплатної правової допомоги та відкриваємо 428 бюро правової допомоги у всій Україні».

Новостворені бюро долучаться до вже наявних центрів безоплатної правової допомоги, покривши всю Україну аж до районних центрів і міст обласного підпорядкування.

«У бюро громадяни, які мають на це законні підстави, зможуть реалізувати своє право на адвоката, — переконує Павло Петренко. — Це стосується малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО та сімей загиблих. У цих центрах громадянам надаватимуть консультації та онлайн-сервіси Мін’юсту. Там надаватимуть первинну правову допомогу, тобто консультації людям, які цього потребують».

Тож ті, хто потрапив у скрутну ситуацію і не має грошей на адвоката, зможуть отримати юридичну допомогу  не лише в центрах безоплатної правової допомоги, а й у новостворених бюро.