НОВІ БЛАНКИ

Рахунки на оплату послуг ЖКГ за січень кияни отримають на нових бланках. Як повідомили в КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ), у них максимально деталізують усе, що стосується оплати за послуги ЖКГ. Тут додатково вмістять інформацію про дату сплати за попередній місяць; загальну суму, сплачену за попередній місяць; тарифи, за якими нараховується сума до сплати за кожну послугу, тощо.

Зауважте - йдеться про нові бланки. А ось нові тарифи вводяться з 1 лютого, отже, за ними кияни платитимуть у березні. КМДА обіцяє, що для тих, хто поспішить заплатити до 20 числа, в наступному місяці діятиме знижка: за опалення та гаряче водопостачання - 6%, а за утримання будинків та прибудинкових територій - 10%.

Так, за загальним тарифом гаряча вода для населення з лютого при наявності лічильника коштуватиме 15,89 грн за 1 куб. м. Тим, хто заплатить до 20 числа, в наступному місяці нарахують 14,86 грн. Економія - 1,03 грн на кубометрі. За централізоване опалення, при наявності будинкового та квартирних лічильників теплової енергії, за умови сплати до 20 числа тариф становитиме 237,7 грн за 1 Гкал. Хто не встигне до 20-го - заплатить 253,15 грн, тобто на 15,45 грн більше.

Столичні посадовці хочуть мінімізувати черги бажаючих сплатити вчасно. Керівництво КП ГІОЦ попросило ВАТ "Ощадбанк" забезпечити максимально можливу кількість робочих місць операторів з прийому комунальних платежів з 10 до 20 числа, а особливо - 19-20 числа кожного місяця.