19 лютого в Центрі візуальної культури відбудеться показ фільму «Війна в Києві», який був створений під час Київської бієнале, що проходила у вересні 2015 року.

Він був знятий в рамках освітнього проекту для документалістів «Школа образу і доказу» та є результатом воркшопу Артура Жмієвського, польського художника, режисера і куратора.

«З одного боку, зрозуміло, про яку війну йдеться, а з іншого проект став відкритим полем для інтерпретації, де кожен міг розуміти це завдання, як хотів», розповідає Олексій Радинський, координатор «Школи образу і доказу». – Йшлося про те, що в країні йде війна. Вона ніби десь далеко, однак щодня змінює ситуацію в столиці».

Над фільмом працювали учасники «Школи образу і доказу». Стрічка «Війна в Києві» це розмова, що складається з висловлювань, які є відповідями на відео інших учасників воркшопу. Бесіду розпочав Артур Жмієвський, а далі учасники упродовж п’яти днів обмінювалися записами. Кожен мав за день створити власне відео-висловлювання, щоб продемонструвати його увечері.

Олексій Радинський каже, що цей формат є експериментом, а тема лише відправною точкою. Кожен міг направляти розмову в іншому напрямку.

Показ фільму «Війна в Києві» відбудеться за участі його авторів. Після перегляду пройде дискусія, яку модеруватиме Катерина Сергацкова.

Культпростір