У прифронтовому місті Красногорівка Мар’їнського району на Донеччині ввели в експлуатацію високовольтну лінію електропередач завдовжки майже 4 кілометри, будівництво якої обійшлося у 3 мільйони гривень. Оскільки цей об’єкт енергетики завбачливо звели за межами зони бойових дій, які тут не вщухають, відтепер безперебійне електропостачання нарешті отримали майже 15 тисяч місцевих жителів, а також тутешнє виробництво — з’явилася змога відновити роботу донедавна знеструмленого Красногорівського вогнетривкого заводу.

Перебої з електропостачанням у Красногорівці тривалий час були зумовлені тим, що обидві наявні високовольтні лінії опинилися в зоні бойових дій і постійно потерпали від обстрілів. Через серйозні пошкодження місто періодично залишалося без струму, а бригади енергетиків не завжди могли провести ремонти, оскільки не мали туди доступу. Особливо складною була ситуація в грудні торік, коли Красногорівка залишалася без електропостачання понад 20 днів. Саме тоді й ухвалили рішення про будівництво обхідної ЛЕП, яке після підготовчих робіт розпочалося 1 лютого. «Щоб забезпечити жителів Красногорівки світлом, бригада із 17 осіб майже місяць працювала в дуже складних умовах: фахівці монтували лінію і через водойму, і в місті», — розповідає технічний директор ДТЕК Донецькобленерго Олександр Кожухар.

Тим часом у цьому районі триває відновлення пошкодженого ще навесні 2014 року газопостачання до Красногорівки та Мар’їнки. «Наступний етап нашої роботи — відновити газопостачання, але ці зусилля не дають завершити бойовики, постійно обстрілюючи «сіру зону», — бідкається голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. — Ремонтникам залишилося пройти 900 метрів труби, і, якщо все буде нормально, фактично за 9—10 днів ми подамо газ до Мар’їнки та Красногорівки».