ЗАТРИМАННЯ. Екіпажу затриманого у  Південному Судані  Ан-32, у складі якого є українець і росіянин, передали посилку. Льотчики отримали питну воду, продукти і ноутбук, за допомогою якого вони зв'язуватимуться з рідними. Про це повідомив посол Росії в Уганді Сергій Шишкін, який теж представляє інтереси  РФ  у Південному Судані, передає УКРІНФОРМ.

«Через представників компанії (власника повітряного судна – Ред.) ми передали пілотам посилку, в якій була питна вода, продукти і ноутбук», – повідомив Сергій Шишкін.

За словами російського дипломата, із затриманим екіпажем підтримується постійний контакт. Льотчики повідомляють, що у них немає претензій щодо утримання в таборі південносуданської армії. «Претензій щодо утримання в таборі у членів екіпажу немає. Ми в постійному контакті знаходимося, вимагаємо, щоб були вжиті всі необхідні заходи для визволення російського льотчика і всіх членів екіпажу», – зазначив С.Шишкін.

Російський дипломат підкреслив, що ситуація ускладнюється тим, що у Південному Судані дуже погані комунікації: телефонного зв'язку як такого немає, все сполучення між містами здійснюється повітрям.

Нагадаємо,  МЗС України 17 січня підтвердило інформацію у ЗМІ про затримання 28 грудня у Південному Судані українця – члена екіпажу Ан-32.

Зовнішньополітичне відомство розглядає питання про визволення громадянина України. Водночас, як зазначили в українському МЗС, причина затримання екіпажу літака міністерству поки що не відома.