МОДЕРНІЗАЦІЯ

 Цьогоріч у морських портах істотно зросли обсяги переробки вантажів, у першу чергу - транзитних. За оперативними даними Держслужби морського та річкового транспорту, протягом січня у вісімнадцяти морських торговельних портах оброблено 9,3 млн тонн вантажів - на 10,5% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Обсяг переробки транзитних вантажів зріс на 60% - до 3,8 млн тонн.

"Минулого року ми заклали міцну основу для зростання, тож і в січні, і на початок лютого маємо збільшення основних показників. Потрібно продовжити цю роботу, щоб вийти на нові обсяги переробки вантажів", - наголосив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, повідомляє прес-служба міністерства.

За підсумками січня серед лідерів із зростання обсягів переробки вантажів - Бердянський порт (оброблено на 158% більше, ніж у січні 2010 року), Севастопольський порт (на 130%), Миколаївський порт (на 35%). Серед лідерів з обробки транзитних вантажів - Миколаївський порт (оброблено на 235% більше, ніж у січні 2010 року), Керченський порт (на 88%), Порт "Южний" (на 83%).