ТРАГЕДІЯ. У Швейцарії продовжують встановлювати причини страшної аварії, в якій загинули 28 громадян Бельгії – 22 школяра (всі у віці 12-13 років) і шестеро дорослих.

Як повідомляється, попередніх підсумків розслідування поки немає, проте основною версією події є перевищення швидкості, передає ТСН з посиланням на NEWSru.com.

За даними очевидців, в тунелі поблизу Сьєра автобус рухався дивно – його «кидало» з боку в бік. У поліції ці дані частково підтверджують.

«З невстановлених причин автобус правим боком зачепив бетонний борт шосе. В результаті цього транспортний засіб занесло і він вчинив лобове зіткнення в «стіну кишені безпеки», – йдеться в повідомленні поліції кантону Валліс.

Швидкість руху автобуса, судячи з характеру руйнувань, була досить великою. На фотографіях з місця трагедії видно, що передня частина автобуса сильно пошкоджена.

Чи розглядають слідчі версію про технічну несправність, поки не ясно. Однак ряд місцевих видань зазначає, що автобус був досить новим, а крісла в салоні були обладнані ременями безпеки.

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндер повідомив, що з гірськолижного курорту Валь д'Аннівье дітей везли трьома автобусами. Яке було загальне число людей у транспортній колоні, не уточнюється. Імовірно, автобуси рухалися на значній відстані один від одного, тому інші водії не знали про ДТП і не залишилися в тунелі.

Джерела в системі освіти відзначають, що раніше школярів на гірськолижні курорти завжди возили виключно залізницею, але це правило фактично перестало дотримуватися роки два тому.

Наразі тривають заходи щодо встановлення осіб загиблих. З шістьох загиблих двоє, як вже підтвердили в поліції, – це водій автобуса і його змінник. Решта четверо, імовірно, вчителі, що супроводжували дітей.

Важко впізнати майже половину жертв трагедії – тіла дітей сильно понівечені. У поліції вважають, що ідентифікувати їх вдасться лише на основі результатів аналізу ДНК.

У лікарнях залишаються 24 дитини. Двоє дітей у вкрай важкому стані.