ПОШУКИ. Сьогодні в Токіо розгорнули операцію з пошуку пінгвіна, що втік з акваріума Kasai Rinkai, передає УНН з посиланням на  Japan Today.

Птах, очевидно, зник на вихідних, так як в місті його бачили ще в неділю, 4 березня.

За словами представників зоопарку, вони виявили пропажу одного з пінгвінів тільки коли отримали електронний лист від співробітників столичного зоопарку. До послання була прикріплена фотографія пінгвіна-втікача. Після отримання листа зі знімком птаха співробітники Kasai Rinkai оголосили його «в розшук».

Нещодавно пінгвіна бачили коли він купався в річці. Фахівці заявили, що поки пінгвін плаває, зловити його буде неможливо, так як він дуже швидко рухається. Птаха сподіваються піймати, коли він втомиться і вибереться на сушу, щоб подрімати.

Як саме пінгвінові вдалося втекти, невідомо. Ймовірно, він перестрибнув через високу стіну вольєра і вийшов з будівлі акваріума. За словами співробітників Kasai Rinkai, пінгвіни можуть високо стрибати, коли вони чимось налякані або здивовані.

Всіх, хто має інформацію про втік пінгвіна, попросили звертатися в акваріум.

Пінгвіни Гумбольдта гніздяться в Чилі і Перу. Птахи виростають до 70 сантиметрів і важать близько п'яти кілограмів. Мають чорно-біле забарвлення.