Для проведення системних реформ у Міноборони розроблено й затверджено план дій нормативно-правового забезпечення оборонної реформи у МОУ та Збройних силах на 2016—2020 роки. Про це розповів під час брифінгу, який відбувся у середу, голова підкомітету реформ Міноборони та ЗСУ, заступник міністра оборони, керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян. Він поінформував про перебіг реформ в оборонному відомстві зокрема за напрямами кадрового та юридичного забезпечення.

За словами військового посадовця, мета реформування в 2016 році — побудова збалансованого за обсягом завдань і чисельністю апарату, його реорганізація відповідно до стандартів країн НАТО, а також здійснення чіткого розподілу повноважень і посилення відповідальності керівників. А ось від успішності проведення організаційних заходів в оборонному відомстві залежатиме подальше впровадження реформ у ЗСУ. У межах оптимізації апарату міністерства буде вивільнено 200 посад. Нині чисельність апарату становить 770 осіб. «Однак, — зазначив Олександр Дублян, — реформування відомства — це не механічне скорочення. Організаційні заходи відбуватимуться за рахунок злагоджених дій керівного складу, посадових осіб структурних підрозділів міністерства та профспілок».

Нині підготовлено проект наказу Міноборони про утворення комісій з розгляду кандидатів для призначення на посади в апараті. Ключовими критеріями визначення рівня компетентності осіб будуть рівень освіти, наявність вищої кваліфікації і продуктивності праці у 2015 році, підвищення кваліфікації (зокрема за кордоном), результати попередніх оцінювань та атестацій, знання іноземної мови, результати досліджень на поліграфі, а також наявність дисциплінарних стягнень та заохочень.