Після набрання чинності з 1 липня 2015 року Законом №417-VIII «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» жителі України мають обрати одну з двох форм управління своєю багатоповерхівкою: створити ОСББ чи передати відповідні функції управителеві. Тож тепер зокрема для запоріжців, як і всіх жителів країни, стало актуальним питання створення ОСББ. Тому його ретельно обговорювали на засіданні постійної депутатської комісії з питань життєзабезпечення Запоріжжя.

Під час обговорення зазначали, що є підзаконні акти, які потребують ухвалення на загальнодержавному рівні. Це дасть змогу поліпшити ситуацію зі створенням ОСББ та визначенням управителів житлофонду, зокрема затвердження порядку списання житлових будинків з балансу, порядку передачі землі під будинком та прибудинкової території в користування тощо.

— Торік активізувалося створення ОСББ в Запоріжжі, — каже голова комісії Олег Адаманов, — їх було організовано 38. Нині в місті 138 будинкових об’єднань. Тож міська влада проводить активну роз’яснювальну роботу щодо створення ОСББ з ініціативними групами, на організаційних та установчих зборах тих, хто вирішив об’єднатися для управління власністю.