Понад 60 земельних ділянок загальною площею 20,7178 га (52 — за наказами ГУ Держгеокадастру області, ще 9 — органів місцевого самоврядування) передано у власність учасників АТО в Запорізькій області. А всього фахівці Головуправління Держгеокадастру в області зарезервували такі земельні масиви у 20 аграрних районах області на площі 1881,2 га. Цільове призначення цих земельних ділянок — ведення садівництва та особистого селянського господарства.

Для надання консультативної допомоги, налагодження оперативної співпраці з учасниками АТО, які виявили бажання отримати земельні ділянки, в кожному районі області визначено відповідальних працівників органів Держгеокадастру, які надають повну інформацію про зарезервовані земельні масиви, пакет документів, допомагають належно оформити клопотання. Визначено також відповідальних фахівців з урегулювання можливих спірних питань між учасниками АТО та терпідрозділами Держгеокадастру.

Обласна рада внесла зміни у Програму соцпідтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, які перебувають у складних життєвих умовах «Назустріч людям на 2015—2019 роки», де також передбачено одноразову адресну грошову допомогу військовослужбовцям, які брали участь в АТО, на компенсацію витрат, пов’язаних з розробленням документації землеустрою, відведенням земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, особистого селянського господарства, садівництва, городництва тощо.

Протягом минулого року за результатами розгляду клопотань від учасників АТО землевпорядні органи та органи місцевого самоврядування Запорізької області видали 786 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 549,0155 га. Ще понад сто учасників АТО області, які, згідно з чинним законодавством, мають право отримати стовідсоткову компенсацію витрат, виявили бажання укласти договори розроблення документації із землеустрою.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»