ПРИКОРДОННІ ТЕРИТОРІЇ. Між Україною та Росією досягнуто домовленість про ратифікацію угоди про порядок перетину кордону жителями прикордонних територій України та Росії. Про це повідомив голова Державної Думи Сергій Наришкін на брифінгу після зустрічі з главою українського парламенту Володимиром Литвином, передає кореспондент УНН.

«Також ми сьогодні домовилися про ратифікацію угоди про порядок перетину кордону жителями прикордонних територій жителями Україні та Росії. З боку РФ ратифікації не потрібна, тому що цей документ не містить норм інших, ніж ті, що вже є в російському законодавстві, а Верховна Рада Україна поставила на ратифікацію цей документ на 22 лютого», - сказав С. Наришкін.

Він також зазначив, що ратифікація цього документа торкнеться не тільки жителів прикордонних районів, а й жителів прикордонних областей обох країн.

10 лютого голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив про те, що записи в паспорті громадянина України робляться українською та російською мовами для спрощеного перетину ними російського кордону.

Наразі українці можуть їздити до Росії для короткотермінових поїздок без віз та за внутрішнім національним паспортом.