БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ. Для виконання всіх вимог, що стоять перед Україною на шляху до лібералізації візового режиму з Європейським Союзом необхідно ще мінімум 3-4 роки. Таку думку під час прес-конференції у медіа-холі УНН висловив науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко.

О. Сушко зазначив, що ще на початку запровадження програми з виконання вимог для лібералізації візового режиму, він називав прогноз у 4-5 років.

«Я думаю це ще залишається актуальним. … Але вже минуло більше року, а ми ще не завершили виконання першого етапу плану дій з лібералізації візового режиму. Необхідно ще мінімум півроку для його завершення. І ще не менше 3-х років для реалізації другого етапу. Я думаю до 2015 року це питання (лібералізація візового режиму – Ред.) не розв’яжеться», - наголосив О. Сушко.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності пришвидшення процесу лібералізації візового режиму. Глава держави очікує на прогрес у цьому питанні вже у поточному році.